MEI a găzduit şedinţa grupului de lucru privind elaborarea studiului pentru dezvoltarea finanţării participative în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

MEI a găzduit şedinţa grupului de lucru privind elaborarea studiului pentru dezvoltarea finanţării participative în Republica Moldova

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Ionela Costachi, a prezidat şedinţa grupului de lucru privind Elaborarea studiului pentru dezvoltarea finanţării participative (crowdfunding) în Republica Moldova. 

În cadrul şedinţei au fost prezentate opţiunile de reglementare a finanţării participative, care vor conţine următoarele componente importante: crowdfunding-ul bazat pe donaţii, împrumut şi investiţii în capital.

„Aceste instrumente financiare sunt necesare pentru facilitarea împrumuturilor de la egal la egal. Astăzi avem deja companii care se dezvoltă utilizând crowdfunding, iar ajustarea cadrului de reglementare în acest domeniu este necesar. MEI şi-a asumat rolul de lider în promovarea unui mediu de reglementare potrivit pentru implementarea instrumentelor de finanţare prin crowdfunding. Această cale vine să susţină atât mediul de afaceri, cât şi iniţiativele locale, antreprenorialul social şi start-up-urile”, a menţionat Secretarul de Stat.

Obiectivele de bază ale studiului sunt axate pe dezvoltarea finanţării participative în ţara noastră, identificarea practicilor internaţionale de reglementare, schiţarea aspectelor legale care limitează şi promovează dezvoltarea finanţării participative.

Potrivit experţilor, experienţa internaţională oferă soluţii eficiente de ameliorare a riscurilor aferente modelului de crowdlending.

Similare
RECOMANDĂRI