Mediul de afaceri polonez este interesat de cooperarea cu Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mediul de afaceri polonez este interesat de cooperarea cu Republica Moldova

Mediul de afaceri polonez este interesat de cooperarea cu Republica Moldova. Despre aceasta s-a discutat la Chişinău, la un forum economic moldo-polonez, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a RM şi Centrul de Dezvoltare şi antreprenoriat Moldova-Polonia.

Surse din cadrul CCI au comunicat că la forum a participat o delegaţie de oameni de afaceri din Voievodatul Silezia Inferioară, care reprezintă companii din sectorul vitivinicol, consultanţă juridică şi logistică, apă şi canalizare, produse cosmetice şi ecologice.

Preşedintele CCI, Sergiu Harea, a reiterat importanţa cooperării bilaterale nu doar pentru creşterea economică a unui stat, ci şi pentru promovarea unui mediu de afaceri prosper.

Ambasadorul Poloniei în RM, Bartlomiej Zdaniuk, a menţionat că între cele două state există demult o legătură foarte strânsă, atât politică, cât şi socială, scrie infotag.

"Polonia implementează foarte multe proiecte de dezvoltare în Republica Moldova, iar nivelul schimburilor comerciale ajunge la 330 mil. euro anual. Însă se doreşte o cooperare şi mai activă, iar cel mai important moment în acest sens sunt contactele directe", a spus el.

Potrivit mareşalului Voievodatului Sileziei Inferioare, Cezar Przybylski, regiunea este pe locul şase în Polonia, la capitolul ritmul de dezvoltare, având una dintre cele mai bune infrastructuri. Aici sunt foarte multe atracţii turistice, este foarte bine dezvoltat sectorul hotelier şi cel al producerii vinurilor. Totodată, Voievodatul a devenit lider în ceea ce priveşte crearea locurilor de muncă începând cu anul 2006

"Potenţialul pe care îl oferă oamenii noştri de afaceri nu este unul de neglijat şi permite crearea de legături noi", a spus el.
Similare
RECOMANDĂRI