Mai multe modificări la Legea privind subvenţionarea în agricultură, aprobate de Guvern
Vizualizari:

Mai multe modificări la Legea privind subvenţionarea în agricultură, aprobate de Guvern

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri un proiect de lege de modificare a Legii cu privire la principiile subvenţionării în agricultură şi dezvoltare rurală.

Potrivit Infotag, ministrul Agriculturii, Dezvoltări Regionale şi Mediului, Ion Perju, a spus că se propune creşterea limitei de vârstă a beneficiarilor de subvenţii în avans pentru tinerii fermieri de la 35 la 40 de ani şi obligarea Agenţiei pentru Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) să prezinte semestrial autorităţilor centrale raportul cu privire la utilizarea fondului de subvenţii pentru a efectua analiza şi a identifica problemele.

El a menţionat că se propune, de asemenea, modificarea procesului de acordare a plăţilor directe fermierilor, astfel încât, începând cu acest an, subvenţionarea să fie realizată în funcţie de şeptelul de animale.

Prim-ministrul Ion Chicu a propus ca în proiectul de lege să fie inclus mecanismul de acordare a subvenţiilor pentru reprezentanţii diasporei moldoveneşti care se întorc acasă şi intenţionează să investească în agricultură.

"Aceasta ar trebui să fie o linie aparte de finanţare, ca şi în cazul tinerilor. Ei trebuie să aibă posibilitatea să-şi lanseze propria afacere, iar statul trebuie să-i sprijine la o etapă dificilă", a spus el.

Chicu a dispus Ministerului Finanţelor să includă în proiectul rectificării bugetului de stat mărimea sumei fondului de subvenţionare în vederea asigurării finanţării noului mecanism.
Similare
RECOMANDĂRI