Magazinele duty free vor funcţiona până la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană
Sursa foto:basarabia.md Vizualizari:

Magazinele duty free vor funcţiona până la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Magazinele duty free vor exista până când Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană. Deşi, iniţial, autorităţile au propus ca aceste magazine, care au licenţa valabilă până la 1 iulie 2018, să funcţioneze fără anumite facilităţi, au fost operate mai multe modificări, astfel încât prevederile din Codul vamal, care le reglementează, să fie anulate abia când ţara noastră va adera la UE.

Potrivit bizlaw.md, politica bugetar-fiscală, publicată în Monitorul Oficial, vine cu noi prevederi referitoare la licenţierea magazinelor duty free şi, mai nou, a barurilor şi a restaurantelor duty free.

Astfel, licenţierea activităţii magazinelor, barurilor şi restaurantelor duty-free se va efectua în conformitate cu prevederile Legii privind reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător. Barurile şi restaurantele duty-free vor putea fi înfiinţate doar pentru activitate la bordul navei.

În acelaşi timp, în document este stipulat că dispoziţiile referitoare la magazinele duty-free, din Codul vamal, se abrogă la data aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Similare