Lemnul de foc se va vinde şi în sezonul rece la preţurile de anul trecut, Moldsilva
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lemnul de foc se va vinde şi în sezonul rece la preţurile de anul trecut, Moldsilva

Lemnul de foc livrat pe piaţă nu se va scumpi în sezonul rece, fiind comercializat la preţurile de anul trecut. Asigurări în acest sens au dat administratorii întreprinderilor de stat din subordinea Agenţiei „Moldsilva”, citaţi într-un comunicat de presă al instituţiei, transmit IPN.

O Dispoziţie a conducerii Agenţiei stabileşte că stocul disponibil, recoltat în urma efectuării lucrărilor silvo-tehnice în cadrul fondului forestier din gestiune, se va comercializa cu prioritate populaţiei, în baza solicitaţilor centralizate din partea administraţiilor publice locale sau prin vânzări directe.

Lemnele vor ajunge şi la primării, şcoli, grădiniţe, obiecte de menire socială. La solicitare, va fi vândut şi gestionarilor fondului forestier. „Moldsilva” a expediat în adresa tuturor autorităţilor de nivel raiona informaţii despre modalitatea de colaborare în procesul de asigurare a populaţiei cu lemne de foc.

Directorii entităţilor silvice subordonate vor organiza întâlniri cu participarea comunităţilor şi autorităţilor locale, în vederea stabilirii măsurilor necesare pentru asigurarea conformă şi în volum deplin a solicitanţilor prioritari cu lemne de foc, reieşind din stocul disponibil, se mai spune în comunicat.

Similare
RECOMANDĂRI