Legislativul a anulat facilităţile fiscale şi vamale pentru magazinele duty-free
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Legislativul a anulat facilităţile fiscale şi vamale pentru magazinele duty-free

Parlamentul a anulat facilităţile fiscale şi vamale pentru magazinele duty-free. Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, un proiect de modificare a Codului fiscal şi Codului vamal.

Anularea facilităţilor fiscale şi vamale vizează magazinele, barurile şi restaurantele ce activează în regim duty-free amplasate la intrarea în ţară la punctele internaţionale de trecere a frontierei de stat, precum şi cele aflate pe teritoriul necontrolat de către organele constituţionale ale Republicii Moldova. 

Totodată, va fi anulată scutirea de TVA fără drept de deducere şi acciză la importul produselor petroliere şi comercializarea ulterioară a acestora în zona de control vamal, destinate aprovizionării la ieşirea din ţară, în limitele capacităţii rezervorului mijlocului de transport.

Agenţii economici care deţin licenţă pentru magazinele duty-free amplasate în zona intrării pe teritoriul Republicii Moldova şi a magazinului duty-free pentru deservirea corpului diplomatic al cărui termen de valabilitate nu expiră până la data de 1 ianuarie 2020 vor continua să beneficieze, pentru mărfurile nesupuse accizelor, de facilităţile fiscale şi vamale acordate pentru magazinele duty-free amplasate în zona plecării de pe teritoriul Republicii Moldova până la expirarea licenţei de activitate, fără drept de prelungire.

Similare
RECOMANDĂRI