Legea cetăţeniei prin investiţii, abrogată. Sergiu Sîrbu: „La abrogări sunteţi buni, felicitări”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Legea cetăţeniei prin investiţii, abrogată. Sergiu Sîrbu: „La abrogări sunteţi buni, felicitări”

Deputaţii au abrogat Legea cetăţeniei prin investiţii.  Proiectul de abrogare a fost aprobată în prima lectură, cu votul a celor din PSRM, PAS şi PPDA.

Autorii proiectului, deputaţii PAS şi PPDA susţin că această lege poate duce la aceea că de cetăţenia R. Moldova să beneficieze persoane cu trecut dubios din alte state şi există riscul ca această lege să fie folosită de către cei care au fost implicaţi în furtul miliardului. Aceste riscuri au fost semnalate şi de CNA în raportul său de expertiză.

Cum a şi fost de aşteptat, Partidul Democrat nu a salutat această idee:

„La abrogat sunteţi buni, felicitări (...) Dar ce facem noi cu acele cetăţenii care au fost deja aprobate. Preşedintele ţării a emis deja şi decrete. Le retrageţi?”, s-a arătat interesat democratul Sergiu Sîrbu.

„Dacă acele persoane nu sunt un pericol pentru securitatea ţării, acele persoane îşi vor păstra cetăţenia. Sunt două persoane, din câte ştiu”, a răspuns Sergiu Litvinenco.

De partea cealaltă deputatul Iurie Reniţă a declarat că ar fi logic ca acele cetăţenii să fie anulate.

„Unde s-a mai văzut că cetăţenia să fie obţinută de nişte anonimi. PD-ul ne-a furat până şi dreptul de a cunoaşte cine face parte din „familie” (...) Nu aşa se atrag investiţiile în Republica Moldova”, a declarat, într-o luare de cuvânt, Dinu Plîngău.
Similare
RECOMANDĂRI