La doi ani de la privatizare, Air Moldova continuă să aibă datorii de peste 1 miliard de lei
Vizualizari:

La doi ani de la privatizare, Air Moldova continuă să aibă datorii de peste 1 miliard de lei

Datoriile Air Moldova, companie aeriană privatizată de către stat în anul 2018, nu au fost achitate. Asta deşi, prin cotractul de privatizare, investitorul şi-a luat angajamentul să achite toate creanţele companiei.

Despre aceasta a anunţat astăzi şeful statului Igor Dodon, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate.

„Investitorul avea angajamentul să achite 1,2 miliarde de lei datorii şi să vină cu investiţii.  La ziua de astăzi ei raportează că au achitat deja datorii de 1 miliard şi au rămas 0,2 miliarde, dar în realitate, datoriile sunt 1,1 miliarde. Adică au achitat faţă de unii, dar au apărut datorii faţă de alţii. Investitorul nu a investit bani proprii în Air Moldova”, a declarat preşedintele.

Igor Dodon spune că săptămâna trecută „a venit investitorul şi a spus că în timpul apropiat va investi câteva zeci de milioane”. Dacă asta nu se va întâmpla, şeful statului că prin decizia CSS se va hotărî paşii următori.

„Vom convoca o şedinţă să vedem ce facem, reziliem sau nu”.

Amintim că Air Moldova a fost privatizată în condiţii dubioase, spun unii politicieni, în perioada guvernării democrate, la 2 octombrie 2018. Statul a încasat atunci doar 50 de milioane de lei, preţ care, în opinia unora nu a reprezentat preţul real de pe piaţă. Investitorul s-a angajat să achite şi datoriile de 1,2 miliarde de lei pe care le avea compania aeriană.

Procurorii au deschis, deja, un dosar penal în acest caz şi fac cercetări privind spălarea de bani în proporţii deosebit de mari.
 
Similare
RECOMANDĂRI