Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Chişinău va avea loc săptămâna europeană a energiei durabile

Cum să producem energie eco, dar şi cum să reducem consumul şi sumele din facturi. Sunt întrebările la care experţii în domeniul energetic vor oferi răspunsuri pe parcursul săptămânii europene a energiei durabile. Startul a fost dat astăzi în Parcul Central din Chişinău.

Colectorul solar este unul dintre aparatele inovatoare graţie căruia energia electrică este înlocuită cu cea solară. Dacă acum câţiva ani acest aparat de încălzire a apei era oarecum străin pentru cetăţenii din Republica Moldova, astăzi tot mai mulţi aleg să economisească bani şi să-şi procure un colector solar.

Un alt aparat care oferă o economie a energiei electrice este ventilatorul cu recuperare de căldură. Acesta asigură încălzirea eficientă a aerului în perioada rece şi aerisirea completă a încăperilor.

Aparatele au fost expuse trecătorilor în Parcul Central din Chişinău, acolo unde a fost dat startul săptămânii europene a energiei durabile.

În sprijinul autorităţilor care vor înlocuirea surselor tradiţionale de energie cu cele durabile a venit Uniunea Europeană. Europenii finanţează cele mai bune proiecte ale autorităţilor publice locale în domeniul energiei durabile.

Săptămâna Europeană a Energiei Durabile a fost lansată în 2006, ca o iniţiativă a Comisiei Europene şi are scopul de a răspândi cele mai bune practici în domeniul energiei verzi.
Similare
RECOMANDĂRI