La Chişinău se desfăşoară cel de-al VI-lea Forum Economic al Întreprinderilor Italiene Mixte Moldo-Italiene din Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Chişinău se desfăşoară cel de-al VI-lea Forum Economic al Întreprinderilor Italiene Mixte Moldo-Italiene din Republica Moldova

„Republica Italiană reprezintă un partener strategic pentru Republica Moldova, atât la capitolul schimburilor comerciale cât şi la volumul investiţiilor. Doar pe parcursul anului 2018, volumul producţiei exportate în Italia s-a majorat cu 31,2% faţă de aceiaşi perioadă a anului precedent, iar după valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrat în anul 2018, Italia se situează pe locul 4 între partenerii cu care Republica Moldova are relaţii comerciale”. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, la cel de-al VI-lea Forum Economic al Întreprinderilor Italiene Mixte Moldo-Italiene din Republica Moldova.

Potrivit ministrului, acest eveniment constituie o platformă de comunicare importantă, care va oferi sprijin informaţional tuturor reprezentanţilor companiilor cu capital italian în Republica Moldova, şi reprezintă o oportunitate pentru a dezvolta parteneriate durabile, a împărtăşi din experienţele pozitive şi a găsi soluţii pentru provocări.

„Scopul Guvernului este de a crea condiţii avantajoase pentru investitori, pentru ca ei să poată dezvolta o afacere profitabilă în ţara noastră. Astăzi în Republica Moldova avem peste 1 388 întreprinderi cu capital italian, valoarea investită fiind de 1 760 mil. lei. Potrivit acestor cifre Italia se clasează pe locul 2 în topul investitorilor străini”.

Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, a menţionat că evenimentul de astăzi, este rezultatul dezvoltării relaţiilor bilaterale economice şi comerciale dintre Republica Moldova şi Republica Italiană: „Forumul de astăzi va conferi relaţiilor bilaterale moldo-italiene o dimensiune calitativ superioară, reieşind din obiectivul important în politica eficientizării economiei naţionale şi integrării Republicii Moldova în economia mondială”.

Conform datelor, Republica Italiană se situează pe locul 3 în topul ţărilor din Uniunea Europeană din care Republica Moldova efectuează importuri.

Forumul Economic este organizat de Ambasada Italiei la Chişinău în Colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiană şi Camera de Comerţ Italo-Moldavă.

Similare
RECOMANDĂRI