Ion Chicu a vorbit reprezentanţilor a două companii străine despre „domeniile de interes”, în care ar putea să investească
Sursa foto:Ion Chicu Vizualizari:

Ion Chicu a vorbit reprezentanţilor a două companii străine despre „domeniile de interes”, în care ar putea să investească

În dimineaţa zilei, premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu un grup de investitori. Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul delegaţiei au făcut parte reprezentanţi ai companiei Black Moose Ressources LTD din Canada şi reprezentanţi ai grupului A-Geffen din Israel.

La începutul discuţiei, Ion Chicu a vorbit oamenilor de afaceri despre starea economiei Republicii Moldova, menţionând că anul 2019 a fost încheiat cu un deficit bugetar de 1,4 p.p., datoria publică faţă de PIB a fost redusă cu 1,9 p.p., în prezent constituie 25,2 p.p. din PIB. „Aceşti indicatori demonstrează maturitatea economiei naţionale şi capacitatea de a păstra stabilitatea în condiţii de turbulenţe politice”, se spune în comunicat.

Prim-ministrul a informat investitorii despre acţiunile întreprinse de Cabinetul Chicu pentru a îmbunătăţi climatul de afaceri: „Republica Moldova este pregătită să primească investitori şi vă vom oferi toate condiţiile pentru ca afacerea dvs. să prospere”.

Oamenii de afaceri au informat premierul despre domeniile de interes, printre care au menţionat sectorul energetic, în special regenerabilele, agricultura organică, sectorul zootehnic şi infrastructura aeroportuară.

Ion Chicu a vorbit investitorilor despre intenţiile Executivului de a realiza un studiu de fezabilitate pentru a clarifica oportunităţile de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în RM.

Similare
RECOMANDĂRI