Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Chicu: Prima tranşă, de 50 de milioane de euro, din partea Uniunii Europene, va veni până la sfârşitul lunii septembrie

Accesarea creditului din Rusia este, deocamdată, incertă. Cel puţin asta sugerează premierul Ion Chicu. Oficialul mai spune că unele surse de finanţare a deficitului bugetar sunt în zona de risc.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „Bineînţeles, rămâne complicată situaţia bugetară, cu rectificarea care este, noi avem încă multe surse de finanţare a deficitului care sunt sub risc. Şi aici vorbim, iarăşi de cele 4,16 miliarde de lei, care este inclusă ca sursă de finanţare, dar nu avem încă semnat acordul şi bineînţeles ratificat, mai sunt unele sume din privatizare şi alte sume care sunt sub semn de întrebare”.

Între timp, premierul anunţă că prima tranşă financiară, în valoare de 50 de milioane de euro, din partea Uniunii Europene, va veni până la sfârşitul lunii septembrie.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „Ratificarea în Parlament a Acordului de finanţare cu Uniunea Europeană de 100 de milioane de euro, cel numit pachetul omnibus, după cum vă amintiţi, noi am semnat acest Acord pe parcusul verii, iată vineri a fost ratificat acest Acord. Prima tranşă de 50 de milioane euro, conform memorandumului ar urma să vină până la sfârşitul lunii septembrie”.

Tranşa a doua, care poate fi acordată cel mai devreme la trei luni după prima, depinde de îndeplinirea a şase condiţii, inclusiv respectarea înţelegerilor cu Fondul Monetar Internaţional. Guvernul speră să semneze Memorandumul cu FMI în scurt timp, în pofida agitaţiei de pe scena politică din Chişinău. Premierul Ion Chicu a declarat că Parlamentul a adoptat, practic, toate condiţionalităţile convenite cu instituţia financiară internaţională.
Similare
RECOMANDĂRI