Ion Ceban, la Moldova Business Week: În Chişinău pot fi amenajate parcări de tip „parklift" şi „multiparker"
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Ion Ceban, la Moldova Business Week: În Chişinău pot fi amenajate parcări de tip „parklift" şi „multiparker"

Primarul general, Ion Ceban, a participat joi la Forumul economic „Moldova Business Week 2020", unde a rostit un discurs despre priorităţile APL Chişinău în raport cu reprezentanţii mediului de afaceri, în vederea iniţierii parteneriatelor publice-private.  

Ion Ceban s-a referit în special la iniţiativa implementării sistemului de taxare electronică în transportul public municipal, pentru care este anunţat un proiect-pilot, începând din 1 ianuarie 2020. În context, edilul a precizat că municipalitatea este preocupată, deopotrivă, de reînnoirea unităţilor de transport în comun, care circulă pe străzile capitalei.

Un alt subiect important punctat de primar în cadrul Forumului este gestionarea locurilor de parcare pe străzile din capitală, iar în acest sens, autorităţile locale şi-au propus identificarea de spaţii de profil, precum şi edificarea unor parcări de tip „parklift" şi „multiparker".

„În Chişinău pot fi amenajate astfel de parcări în zone cu spaţiu limitat, cum ar fi curţile de blocuri multietajate, în preajma clădirilor de birouri, parcuri publice, centre comerciale, zonele centrale şi gări", a declarat Ion Ceban.

Modernizarea sistemului de iluminat public stradal este un alt proiect important de pe agenda de lucru a Primăriei, care necesită investiţii, inclusiv prin colaborarea cu mediul de afaceri, deoarece în prezent, municipalitatea înregistrează un consum ridicat de energie electrică, din cauza utilizării tehnologiilor învechite.

„Scopul nostru este de a reduce costurile, prin automatizarea tuturor punctelor de distribuţie şi înlocuirea corpurilor vechi de iluminat public stradal cu cele de tip LED. De asemenea, pledăm pentru utilizarea tehnologiilor avansate, pentru a reduce costurile operaţiunilor în serviciile publice municipale, crearea infrastructurii digitale pentru Smart & Green City", a adăugat primarul.

Similare
RECOMANDĂRI