Investitorii japonezi vor fi încurajaţi să colaboreze cu partenerii din Republica Moldova
Sursa foto:mfa.gov.md Vizualizari:

Investitorii japonezi vor fi încurajaţi să colaboreze cu partenerii din Republica Moldova

Organizaţia Japoneză pentru Comerţ Exterior urmează să aibă o colaborare strânsă cu instituţiile similare din Republica Moldova. Iniţiativa a fost lansată în cadrul unei întrevederi a ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu vicepreşedintele executiv al JETRO, Naoyoshi Noguchi, la Tokyo.

Într-un comunicat de presă remis de MAEIE şi citat de IPN se menţionează că a fost discutată şi reprezentarea Republicii Moldova în cadrul evenimentului de afaceri care va avea loc în luna noiembrie la Bucureşti, România. La acest eveniment, JETRO va asigura participarea a peste 20 de companii nipone, reprezentând diverse sectoare ale economiei. Ambele părţi au notat utilitatea prezentării istoriilor de succes ale investiţiilor japoneze existente pe piaţa Republicii Moldova în cadrul zonelor economice libere – Fujikura şi Sumitomo.

În cadrul întrevederii cu prim-vicepreşedintele Agenţiei Japoneze pentru Cooperare Internaţională (JICA), Kazuhiko Koishikawa, ministrul Tudor Ulianovschi a reiterat aprecierea Guvernului Republicii Moldova pentru proiectele de asistenţă tehnică implementare prin intermediul iniţiativelor finanţate de Guvernul Japoniei, în astfel de domenii precum agricultura, educaţia, sănătate şi mediul ambiant.

În discuţiile cu Tadashi Shimura, preşedintele Asociaţiei Agenţiilor de Turism din Japonia (JATA), s-a discutat despre modalităţile de atragere a grupurilor de turişti din Japonia în Republica Moldova. În acest sens, a fost promovată propunerea dezvoltării unor concepte tematice publicului din Japonia, precum „Pomul Vieţii”, „Vinurile Moldovei – O Legendă Vie”, „Din inimă”, precum şi asistarea companiilor din ţara noastră pentru participare la expoziţiile specializate în industria turismului.

Ca urmare a discuţiilor cu oficialul moldovean a fost convenită desfăşurarea unui seminar de promovare a potenţialului turistic al Republicii Moldova, în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova la Tokio şi JATA până la sfârşitul anului.

Similare
RECOMANDĂRI