Iniţiativă legislativă: Reducerea cotei TVA pentru HoReCa, de la 1 octombrie
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Iniţiativă legislativă: Reducerea cotei TVA pentru HoReCa, de la 1 octombrie

Reducerea TVA pentru industria HoReCa, de la 12% la 6%, pentru perioada stării de urgenţă şi stării de urgenţă în sănătate publică, ar putea să intre în vigoare la 1 octombrie. Iniţiativa legislativa a fost lansată de deputatul Fracţiunii parlamentare ”Partidul Acţiune şi Solidaritate”, Dumitru Alaiba, preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe. Raportul la proiectul de lege a fost votat în unanimitate de membrii comisiei, în şedinţa de astăzi.

Legea care prevede reducerea Taxei pe Valoare Adăugată pentru unele activităţi economice a fost publicată la data de 21 mai, urmând să fie aplicată începând cu 21 noiembrie 2021. Autorul noului proiect de lege propune accelerarea lansării facilităţilor fiscale pentru HoReCa, având în vedere pierderile considerabile pe care le-au suportat companiile din cauza restricţiilor impuse în legătură cu pandemia de COVID-19.

Astfel, de la 1 octombrie anul curent ar urma să fie aplicată cota de impozitare a TVA redusă, în mărime de 6%, pentru serviciile de cazare, produsele alimentare şi/sau băuturi, cu excepţia producţiei alcoolice.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la impozitarea specială a serviciilor realizate în cadrul activităţilor atribuite la secţiunea I a Clasificatorului activităţilor din economia R. Moldova urmează să fie supus dezbaterilor în şedinţa plenară a Legislativului.

În Republica Moldova, a fost instituită starea de urgenţă în sănătate publică la nivel naţional, începând cu 10 septembrie.

Similare
RECOMANDĂRI