Indexarea depunerilor băneşti la Banca de Economii continuă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Indexarea depunerilor băneşti la Banca de Economii continuă

Ministerul Finanţelor a iniţiat plata sumelor indexate pentru deponenţii Băncii de Economii care au depus cereri de înregistrare până la sfârşitul lunii mai. De astăzi, 3 iulie, îşi pot ridica banii deponenţii BEM născuţi până în anul 1991, inclusiv pentru sumele indexate aferente primei etape şi deponenţii născuţi până în anul 1941, inclusiv pentru sumele indexate aferente etapei a doua.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, banii pot fi ridicaţi la orice oficiu/agenţie a ÎS ”Poşta Moldovei” la prezentarea actului de identitate. Moştenitorul va prezenta, suplimentar, certificatul de deces şi copia certificatului de moştenitor cu autentificarea notarială.

În bugetul de stat pentru acest an sunt prevăzute 50 de milioane de lei pentru compensarea pierderilor la depunerile băneşti ale cetăţenilor în Banca de Economii.

Achitarea sumelor indexate se efectuează în baza Legii privind indexarea depunerilor băneşti ale cetăţenilor în Banca de Economii şi Hotărârii Guvernului din 28 februarie 2018.

Similare
RECOMANDĂRI