Încheiem anul 2017 fără monedele de 1 şi 2 lei
Sursa foto:independent.md Vizualizari:

Încheiem anul 2017 fără monedele de 1 şi 2 lei

Monedele de 1 şi 2 lei nu au mai fost puse în circulaţie, deşi anterior se anunţa ca termen estimativ sfârşitul anului 2017, transmite IPN.

Într-un răspuns oferit anterior Agenţiei de presă IPN, Banca Naţională a Moldovei (BNM) menţiona faptul că informaţia despre monedele de 1 şi 2 lei este confidenţială până în momentul publicării în Monitorul Oficial a deciziei de punere a lor în circulaţie. Până în ultimul număr din acest an al Monitorului Oficial, din 29 decembrie, decizia în cauză nu a fost publicată.

Despre intenţia de a pune în circulaţie o monedă nouă, de 2 lei, şi de a schimba bancnota de 1 leu pe o monedă cu aceeaşi valoare BNM a anunţat la începutul lunii iunie. În perioada iunie-august a organizat un concurs public privind elaborarea conceptului pentru designul noilor monede. Banca centrală anunţa că a ales mai multe concepte şi că designul final va fi executat de către specialiştii monetăriei care a câştigat licitaţia organizată de către BNM. Detalii nu au fost făcute publice.
Similare