Încă o companie şi-a anunţat intenţia de a fi furnizor oficial de energie
Sursa foto:Biz Brasov Vizualizari:

Încă o companie şi-a anunţat intenţia de a fi furnizor oficial de energie

Încă o companie energetică a confirmat participarea la procesul de furnizare a energiei electrice pentru întreprinderile grupului Gas Natural Fenosa. Aceasta este ПАО ”ДОНБАССЭНЕРГО”, care a certificat intenţia sa printr-o scrisoare oficială.

Potrivit bizlaw.md, în data de 8 februarie, alte trei companii au prezentat confirmări de participare la concursul pentru selectarea furnizorilor de energie electrică pentru perioada 1 aprilie 2018 – 31 martie 2019. Cele trei companii sunt: S.A ”Energocom”, ЗАО ”Mолдавская ГРЭС” şi ПАО ”ДТЭК Павлоградуголь”.

Potrivit calendarului prestabilit, începând cu 12 februarie, Gas Natural Fenosa în Republica Moldova va expedia solicitările de ofertă potenţialilor furnizori care corespund criteriilor determinate.

Ulterior, acestea urmează a fi evaluate cu participarea Grupului de observatori în conformitate cu instrucţiunea Ministerului Economiei şi Infrastructurii şi procedurile interne de reglementare a procesului iniţiat, cu scopul identificării celei mai bune oferte, inclusiv de negociere asupra preţului. Următoarea etapă va fi semnarea în termenul stabilit a noului contract de furnizare a energiei electrice şi prezentarea acestuia către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova, spre avizare.

La sfârşitul lunii ianuarie, Gas Natural Fenosa a expediat solicitările de oferte tuturor participanţilor pieţei energiei electrice din Republica Moldova, în baza criteriului deţinerii licenţelor de producători şi furnizori emise de ANRE, inclusiv participanţilor relevanţi din Ucraina.

Recepţionarea ofertelor este programată să aibă loc până în data de 7 martie, iar negocierile în privinţa preţului în data de 12 martie. Semnarea contractului de furnizare este programată pentru mijlocul lunii martie.

Similare
RECOMANDĂRI