Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”

Începând de astăzi, 5 aprilie, banca comercială Mobiasbancă – GSG recepţionează de la cetăţeni cereri privind creditarea prin intermediul programului guvernamental ”Prima Casă”, prin cele 53 de sucursale din toată ţara. Este a patra bancă de pe piaţa autohtonă care şi-a inclus în portofoliu acest produs social.

Programul extinde accesul la creditul ipotecar către persoanele tinere. Întrucât acest program este realizat prin intermediul garanţiei de stat, produsul devine mai accesibil în comparaţie cu alte credite imobiliare. Rata anuală cu care se va opera, la moment, constituie aproximativ 9,03%.

Beneficiari ai programului "Prima Casă" pot fi toţi cetăţenii Republicii Moldova cu vârstă de până la 45 de ani, care au un loc de muncă oficial. Persoanele interesate de Program nu trebuie să aibă un alt imobil sau credit ipotecar activ, iar salariul lunar trebuie să fie de două ori mai mare decât rata lunară. Totodată, veniturile obţinute peste hotare de soţie, soţ sau rudele de gradul întâi ale celor care vor accesa programul "Prima Casă" vor fi considerate eligibile. Locuinţele trebuie să fie finisate, date în exploatare şi înregistrate în Registrul bunurilor imobile al Agenţiei Servicii Publice. Termenul de rambursare al creditului ipotecar, cu excepţia achitării anticipate a acestuia, va fi de până la 25 de ani.

Implementarea programului va fi realizată prin intermediul ODIMM care este delegată să emită garanţii în numele statului în favoarea băncilor participante la Programul “Prima Casă”. Creditele bancare destinate procurării locuinţelor în cadrul Programului vor fi garantate de către stat la o cotă de 50% din soldul creditului.

Similare