În zilele următoare Chişinăul ar putea primi o tranşă de peste 14 milioane de euro din partea Uniunii Europene
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În zilele următoare Chişinăul ar putea primi o tranşă de peste 14 milioane de euro din partea Uniunii Europene

Comisarul european pentru politica vecinătăţii şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, după şedinţa Consiliului Afacerilor Externe al UE, a anunţat reluarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova. O tranşă de peste 14 milioane de euro din sprijinul bugetar oferit de Uniunea Europeană ar putea ajunge zilele următoare la Chişinău. Anunţul a fost făcut de către ministrul de Externe, Nicu Popescu, după o întrevedere cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica vecinătăţii şi negocieri de extindere.

Odată cu finalizarea şedinţei Consiliului Afacerilor Externe al UE, la o sesiune a căreia a participat şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, Comisarul european pentru politica vecinătăţii şi negocieri de extindere, Johannes Hahn a anunţat reluarea de către Uniunea Europeană a sprijinul bugetar pentru Republica Moldova.

Comisarul Johannes Hahn a subliniat: „Mă bucur să anunţ astăzi reluarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova. 14,54 milioane de euro sunt aşteptate în zilele următoare. Deblocarea asistenţei financiare este un semn clar al sprijinului din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova şi cetăţenii săi, de apreciere a măsurilor deja întreprinse şi de încurajare a reformelor”.

„Suma de 14,54 milioane euro care urmează să ne ajungă în zilele următoare ne confirma faptul că deblocarea asistenţei financiare este o dovadă a sprijinului pe care Uniunea Europeană ni-l acordă nouă, Republicii Moldova, că urmare a încrederii în măsurile deja întreprinse de către noul Guvern de la Chişinău dar şi pentru încurajarea programului de reforme, pe care ni le-am propus să le aplicăm cu succes”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook. 

Similare
RECOMANDĂRI