În ultimii cinci ani, numărul locurilor de muncă nou create l-a depăşit pe cel al locurilor de muncă lichidate
Vizualizari:

În ultimii cinci ani, numărul locurilor de muncă nou create l-a depăşit pe cel al locurilor de muncă lichidate

Agenţia Naţională a Forţei de Muncă a prezentat astăzi nota analitică „Cererea şi oferta forţei de muncă în ultimii 5 ani (2014-2018) pe activităţi economice şi ocupaţii”. Studiul a fost elaborat de Observatorul pieţei muncii al Agenţiei Naţionale a Forţei de Muncă (ANOFM),

Potrivit directorului ANOFM, Raisa Dogaru, studiul oferă detalii cu privire la discrepanţele dintre cerere şi oferta forţei de muncă pe diverse domenii. Studiul cuprinde patru compartimente majore: tendinţele pieţei muncii; cererea forţei de muncă în ultimii 5 ani: caracteristici şi tendinţe; oferta forţei de muncă în ultimii 5 ani; corelarea cererii cu oferta.

Conform datelor prezentate în această notă analitică, în cei cinci ani s-a observat o tendinţă de creştere a numărului de locuri de muncă create, care depăşeşte numărul locurilor de muncă lichidate.

Cele mai multe locuri de muncă create în anul 2018 au fost în domeniul: comerţului cu ridicata şi amănuntul (+8267); industriei prelucrătoare (+3707); administraţiei publice şi apărare (+1299); sănătăţii şi asistenţei sociale (+1068); construcţiei (+1038).

Cele mai puţine locuri de muncă au fost deschise în domeniile: transport şi depozitare; agricultură, silvicultură şi pescuit; învăţământ; activităţile ştiinţifice şi tehnice profesionale.

Similare
RECOMANDĂRI