În săptămâna curentă vor avea loc expoziţiile internaţionale specializate MOLDAGROTECH şi FARMER
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

În săptămâna curentă vor avea loc expoziţiile internaţionale specializate MOLDAGROTECH şi FARMER

În perioada 13-16 octombrie 2021, se va desfăşura o nouă ediţie a Expoziţiei internaţionale specializată de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial MOLDAGROTECH (ediţia de toamnă) şi a Expoziţiei internaţionale specializate de produse, utilaje, tehnologii agricole şi meşteşuguri ,,FARMER”.

Potrivit Ministerului Agriculturii, scopul expoziţiilor este de a contribui la dezvoltarea sectorului agricol, prin facilitarea relaţiei producător-consumator, la identificarea unor noi pieţe de desfacere şi soluţii în condiţiile de activitate. Astfel, în cadrul evenimentului va fi prezentată tehnică agricolă performantă pentru realizarea procesului tehnologic în condiţiile climatice actuale şi dezvoltarea businessului în complexul agroindustrial al Republicii Moldova, precum şi de vor fi prezentate produsele şi serviciile locale din domeniu. De asemenea, evenimentele îşi propun să asigurare o platformă de comunicare eficientă şi schimb de experienţe, dintre producătorii agricoli pentru a creştere profiturile din practicarea agriculturii, inclusiv, de a oferi oportunităţi de promovare a competitivităţii şi stabilirii de contacte cu potenţialii parteneri din R. Moldova şi străinătate.

În cadrul Expoziţiei-târg FARMER vor fi prezentate tehnologii, materiale şi instrumente, produse şi servicii agricole pentru realizarea eficientă a activităţii fermierilor. Astfel, vor fi expuse oferte de nutreţuri combinate, material semincer, fertilizanţi pentru sporirea productivităţii culturilor agricole, hibrizi, medicamente de uz veterinar. În acelaşi timp, vizitatorii evenimentului vor putea achiziţiona legume, fructe, material săditor, produse din carne proaspătă, miere şi produse apicole direct de la producătorii locali. Totodată, printre expozanţi se vor regăsi şi proiectele internaţionale pentru dezvoltarea agriculturii din ţara noastră, producători şi distribuitori de maşini agricole, inventar şi echipament pentru complexul agroindustrial.

Participanţii vor realiza demonstraţii ale echipamentelor şi tehnologiilor moderne, vor veni cu soluţii de asistenţă fermierilor, inclusiv în problemele specifice procesului de semănat a culturilor de toamnă, de obţinere a unor recolte mai mari, de pregătire pentru următorul sezon agricol. În contextul restricţiilor pandemice privind numărul participanţilor la evenimente, în anul curent, vor participa circa 50 de companii de tehnică agricolă din Republica Moldova, România, Ucraina, Belarus şi Italia.

Expoziţiile vor avea loc, de miercuri până sâmbătă, de la 10:00 la 18:00, la Megapolis Mall str. M.Sadoveanu 42/6, or. Chişinău.

 

Similare
RECOMANDĂRI