În R. Moldova va fi implimentat un proiect în domeniul agriculturii ecologice cu sprijinul UE
Sursa foto:radiochisinau.md Vizualizari:

În R. Moldova va fi implimentat un proiect în domeniul agriculturii ecologice cu sprijinul UE

Asociaţia din R.Moldova MOVCA lansează un proiect de consolidare a sectorului organic în ţările Parteneriatului Estic, relatează Radio Chişinău, cu referire la Infotag. Proiectul este finanţat prin intermediul iniţiativei Uniunii Europene - EU4Business. Implementarea acestuia va fi susţinută de organizaţii similare MOVCA din Georgia, Italia şi Lituania.

Proiectul va fi implementat în septembrie 2021 până în ianuarie 2022. Principalul său obiectiv este îmbunătăţirea calităţii produselor agricole ecologice prin cooperarea dintre fermieri şi procesatori. Parteneriatul are un obiectiv comun - de a stimula relaţiile comerciale şi de a crea oportunităţi de afaceri mai strânse între antreprenorii din ţările Parteneriatului Estic şi UE.

Pentru aceasta, producătorilor şi procesatorilor de produse ecologice li se vor furniza informaţii complete despre accesarea sau extinderea prezenţei lor pe piaţa UE, despre beneficiile comerciale şi stimularea relaţiilor de afaceri.

În cadrul proiectului sunt planificate întâlniri de afaceri (B2B), participarea la târguri şi expoziţii, mentorat şi sprijin pentru inovaţii.
Similare
RECOMANDĂRI