În aprilie, leul moldovenesc s-a depreciat în raport cu dolarul în medie cu 2,4%
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În aprilie, leul moldovenesc s-a depreciat în raport cu dolarul în medie cu 2,4%

Leul moldovenesc s-a depreciat, în luna aprilie, în valori medii, cu 2,4% în raport cu dolarul SUA. Astfel a ajuns să coste până la 18,1541 USD/MDL, comparativ cu 17,7209 USD/MDL în luna martie. Potrivit valorilor de la finele lunii aprilie, leul s-a apreciat cu 1,5% în raport cu dolarul.

Potrivit datelor Băncii Naţionale a Moldovei, în structura ofertei nete de valută de la persoanele fizice, ponderea majoritară i-a revenit în continuare monedei unice europene – 77,2%.

În luna aprilie, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenţilor economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice1 a constituit 64,3%, comparativ cu 42,7% în luna martie.

În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice s-a redus cu 22,8 milioane de dolari (-23,6%), iar cererea netă de valută din partea agenţilor economici – cu 111,7 milioane de dolari (-49,3%).

În aceste condiţii, BNM a intervenit prin vânzări nete de valută în sumă de 59,9 milioane de dolari pe piaţa interbancară locală.
Similare
RECOMANDĂRI