Interdicţia la exportul de măşti medicinale şi dezinfectanţi a fost prelungită
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Interdicţia la exportul de măşti medicinale şi dezinfectanţi a fost prelungită

Guvernul Republicii Moldova a extins, până la 15 iunie inclusiv, interdicţia de a exporta măşti medicale şi dezinfectante.

Conform hotărârii, având în vedere asigurarea în continuare a necesităţilor interne în contextul pandemiei, producătorii moldoveni nu pot exporta măşti, mănuşi medicale şi produse dezinfectante, transmite Moldpres.

Decizia a fost luată în legătură cu continuarea răspândirii infecţiei de coronavirus la nivel internaţional şi, în special, în legătură cu confirmarea cazurilor pe teritoriul Republicii Moldova.  

Potrivit Cabinetului de miniştri, „scopul acestei interdicţii constă în ocrotirea vieţii şi sănătăţii oamenilor, evitarea răspândirii acestei infecţii pe teritoriul Republicii Moldova şi asigurarea cererii oamenilor cu măşti medicale”.

Pe 11 martie, Guvernul de la Chişinău a interzis exportul de măşti medicale şi dezinfectante, până la 15 aprilie, după care încă până la 15 mai. În decizia de aproape o lună în urmă, Executivul şi-a rezervat dreptul ca „în funcţie de evoluţia situaţiei, să decidă reducerea sau extinderea acestei interdicţii”. Acest drept rămâne în vigoare şi în continuare.

Similare
RECOMANDĂRI