Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Impactul schimbărilor climatice asupra preţurilor la legume, discutat de experţi reuniţi Chişinău

Preţurile mari la legume şi impactul schimbărilor climatice asupra comerţului cu produse agricole au fost cele mai importante subiecte abordate de experţii în agricultură care s-au reunit la Chişinău la un forum internaţional în agricultură. Evenimentul a reunit experţi în comerţul agricol şi oficiali din 12 state post-sovietice.

Deşi Republica Moldova este o ţară agrară, preţurile la legume sunt foarte mari comparativ cu cele din Uniunea Europeană. Pentru a stabiliza preţurile, experţii din Germania recomandă autorităţilor de la Chişinău să îmbunătăţească condiţiile de păstrare a fructelor şi legumelor.

La rândul său, secretarul general de Stat al Ministerului Agriculturii, Iurie Uşurelu a declarat că, Republica Moldova dispune de condiţii adecvate de păstrare a fructele şi legumele. Schimbările climatice, din ultimii ani, îşi spun însă cuvântul asupra formării preţurilor la alimente.

Timp de două zile, experţii în agricultură vor prezenta soluţii şi vor face schimb de experienţă despre cum poate fi depăşit impactul schimbărilor climatice asupra comerţului cu produse agricole.

Reuniune anuală a Reţelei Experţilor în Comerţul Agricol din Europa şi Asia Centrală are loc pentru al cincilea an consecutiv. Evenimentul a reunit experţi în comerţul agricol şi oficiali din 12 state post-sovietice.
Similare
RECOMANDĂRI