Igor Dodon explică ruşilor avantajul R. Moldova: „Acordul de comerţ liber cu Uniunea Europeană...”
Sursa foto:Igor Dodon/Facebook Vizualizari:

Igor Dodon explică ruşilor avantajul R. Moldova: „Acordul de comerţ liber cu Uniunea Europeană...”

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a „explicat” oamenilor de afaceri ruşi care sunt avantajele investirii în Republica Moldova, menţionând la acest capitol şi Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Subiectul a fost discutat, la Sankt Petersburg, în cadrul şedinţei Consiliului Economic Moldo-Rus, la care a participat şi Dmitri Kozak, vicepremierul Guvernului Federaţiei Ruse, reprezentant special al Preşedintelui Rusiei pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

„Am constatat creşterea stabilă a cifrei de afaceri dintre ţările noastre din ultimii ani şi am remarcat interesul reciproc al agenţilor economici din Moldova şi din Rusia pentru aprofundarea unui parteneriat reciproc avantajos. Unul dintre subiectele principale din agenda şedinţei Consiliului a fost extinderea cooperării comercial-economice a Moldovei cu regiunile din Rusia. În acest context, participanţii la întrunire au salutat încheierea acordurilor respective la nivel de regiuni.

Am informat membrii Consiliului despre ultimele evenimente din politica internă a Republicii Moldova, în rezultatul cărora ar putea fi creată o majoritate parlamentară şi un nou guvern, în baza principiului politicii externe echilibrate. I-am asigurat pe investitorii ruşi de faptul că acest lucru va servi o garanţie pentru securitatea mijloacelor investite de ei”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

„De asemenea, le-am explicat partenerilor noştri ruşi avantajul principal al Republicii Moldova: acordurile de comerţ liber cu Uniunea Europeană, cu ţările membre ale CSI şi cu Turcia. De rând cu poziţia avantajoasă a ţării noastre care se află la intersecţia a două structuri economice, acest lucru oferă investitorilor perspective foarte mari”, mai spune Dodon.

De altfel, Igor Dodon a invitat reprezentanţii businessului rus să participe la cea de-a doua ediţie a Forumului Economic Moldo-Rus, preconizat pentru 20-21 septembrie la Chişinău.

TVR MOLDOVA aminteşte că în ajunul campaniei electorale din 2014, PSRM, inclusiv şeful statului de acum, Igor Dodon, pledau pentru organizarea unui referendum privind abolirea Acordului de Asociere cu UE..

Astfel de declaraţii au fost făcute de către şeful statului şi mai târziu

„Acordul (de Asociere) dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat în grabă. Noi optăm pentru alte acorduri. Acest Acord nu a adus nici un beneficiu Moldovei. Doar am pierdut piaţa rusă. Şi asta în timp ce produsele noatre ajung greu pe piaţa din UE. Dacă la următoarele alegeri parlamentare, PSRM va câştiga majoritatea în Parlament, voi anula acest Acord”, spunea Dodon 

Similare
RECOMANDĂRI