IFAD a anunţat un nou apel de granturi
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

IFAD a anunţat un nou apel de granturi

Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor (UCIP) a Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD) a anunţat despre lansarea Apelului II pentru depunerea solicitărilor de grant la finanţarea măsurilor de adaptare a sistemelor de producţie agricolă la schimbările climatice. Solicitanţii pot depune dosarul de aplicare în format electronic, până la 18 ianuarie 2021.

Pentru a beneficia de granturi, solicitanţii trebuie să corespundă mai multor criterii de eligibilitate. Ei trebuie să demonstreze că sunt întreprinderi înregistrate sub orice formă organizatorico-juridică sau persoane fizice înregistrate (gospodării ţărăneşti sau întreprinderi individuale), care practică activităţi agricole sau de procesare a producţiei agricole în zonele rurale din Republica Moldova, cu excepţia unităţilor care au activitate în oraşele Chişinău şi Bălţi. Întreprinderile care sunt înregistrate în Chişinău şi Bălţi, dar care au filiale sau întreprind activităţi agricole în zonele rurale vor fi considerate eligibile, relatează Moldpres.

UCIP-IFAD acordă granturi pentru rambursare parţială a investiţiilor după cum urmează: pentru întreprinderi/persoane fizice înregistrate: 70% din costul investiţiei/tehnicii agricole, dar nu mai mult de 5 000 de dolari  per beneficiar; pentru cooperative - 50% din costul investiţiei/ tehnicii agricolă, dar nu mai mult de 15 000 de dolari per solicitant de grant.

Similare
RECOMANDĂRI