Toate cele 96 de microbuze pentru elevi, donaţie din partea Guvernului României, au ajuns în Republica Moldova
Sursa foto:Radio Iasi Vizualizari:

Toate cele 96 de microbuze pentru elevi, donaţie din partea Guvernului României, au ajuns în Republica Moldova

96 de microbuze destinate transportului pentru elevi, donate de Guvernul României, au ajuns în Republica Moldova. Este vorba despre 95 de autovehicule tip 16+1 locuri pe scaune şi un autovehicul destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă.

Microbuzele achiziţionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene din România sunt complet echipate şi pregătite pentru exploatare, partea română suportând, totodată, cheltuielile aferente livrării acestora în Chişinău. Autovehiculele vor fi repartizate în funcţie de necesităţile identificate, în mod prioritar şcolilor de circumscripţie la nivel raional.

Donaţia a fost făcută după semnarea Memorandumului pentru acordarea de asistenţă în domeniul educaţiei. Prin acest suport este continuat programul de donaţie de microbuze şcolare în scopul soluţionării celor mai dificile şi urgente situaţii din mediul rural al Republicii Moldova.

În data de 12 aprilie, a fost semnat contractul de donaţie între Guvernul României (reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice) şi Guvernul Republicii Moldova (reprezentat de Ministerul Educaţiei, ca beneficiar al bunurilor mobile), în baza schimbului de scrisori privind acceptarea donaţiei.
 
Pe lângă cele 96 de microbuze, România a mai donat Republicii Moldova, în septembrie 2014, alte 100 de microbuze destinate transportului elevilor.
Similare
RECOMANDĂRI