Guvernul de la Bucureşti a adoptat ordonanţa pentru salariile din IT. Diferenţa până la nivelul din decembrie va fi suportată de stat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul de la Bucureşti a adoptat ordonanţa pentru salariile din IT. Diferenţa până la nivelul din decembrie va fi suportată de stat

Pentru angajaţii din IT, zilieri sau persoane cu handicap, Guvernul a găsit o solutie: diferenţa de bani va fi suportată de la bugetul de stat! Soluţia nu este însă definitiva. Ordonanţa de urgenţă este valabilă până la sfârşitul anului, timp în care Guvernul trebuie să găsească o variantă permanentă.

Revoluţia fiscală le-a adus scăderi de venituri persoanelor cu handicap, salariaţilor din IT, cercetare-dezvoltare şi zilierilor.

"Pentru aceste categorii, statul îşi va asuma plata unei părţi din contribuţia de asigurări sociale de sănătate printr-un mecanism simplificat.  De această facilitate vor beneficia angajaţii ai căror angajatori nu au reuşit din resurse proprii să menţină nivelul salarial la nivelul lunii decembrie 2017 şi care, totodată, nu şi-au diminuat totalul cheltuielilor de personal faţă e luna precedentă",  a anunţat joi  premierul Viorica Dăncilă.

Diferenţa va fi suportată din bugetul de stat, spune ministrul Finanţelor.

Dacă pentru unele categorii de angajaţi este nevoie de o ordonanţă de urgenţă ca salariul să revină la normal, în sistemul de sănătate vor fi creşteri semnificative. În unele cazuri, chiar dublări sau triplări de salarii.

Însă soluţia nu este definitivă. Ordonanţa de urgenţă care reglementează salariile are o valabilitate de 12 luni, timp în care Guvernul trebuie să găsească o variantă permanentă.

Similare
RECOMANDĂRI