Guvernul a votat pentru instituirea unei noi funcţii - Avocatul Poporului pentru drepturile antreprenorilor
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Guvernul a votat pentru instituirea unei noi funcţii - Avocatul Poporului pentru drepturile antreprenorilor

Executivul a votat proiectul de lege care prevede instituirea funcţiei de demnitate publică - Avocatul Poporului pentru drepturile antreprenorilor. Acesta va fi numit de Parlament şi va activa în mod autonom faţă de Avocatul Poporului şi Avocatul Poporului pentru drepturile copilului.

Avocatul Poporului pentru drepturile antreprenorilor va fi specializat în problemele de protecţie a drepturilor antreprenorilor şi va asigura respectarea drepturilor şi intereselor legitime ale antreprenorilor de către autorităţile publice, de către organizaţii şi întreprinderi, indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare, de către organizaţiile necomerciale şi de către persoanele cu funcţii de răspundere de toate nivelurile.

Premierul Ion Chicu a salutat ideea şi a subliniat importanţa instituirii acestei funcţii: „În cadrul nenumăratelor întrevederi pe care le-am avut cu reprezentanţii mediului de afaceri, aceştia veneau mereu cu doleanţa de a institui funcţia de Avocat al poporului care să le apere drepturile. Noi am elaborat proiectul respectiv şi suntem decişi să punem în aplicare legea începând cu 1 ianuarie 2021, astfel încât mediul de afaceri să aibă un grad de protecţie mai mare”, a declarat premierul.

Similare
RECOMANDĂRI