Guvernul a vândut încă o întreprindere de stat - Mold-Street
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul a vândut încă o întreprindere de stat - Mold-Street

Controlul calităţii produselor petroliere şi respectării documentelor normative referitoare la acestea va fi efectuat de Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei, prevede o hotărâre de Guvern aprobată în regim de urgenţă în şedinţa din 5 iunie.

Adoptarea acestul document vine doar la o lună de zile după ce tot Guvernul a vândut Întreprinderea de stat Centrul Tehnic pentru Securitate Industrială şi Certificare (CTSIC), care se ocupa şi se mai ocupă de controlul calităţii produselor petroliere şi certificarea acestora, scrie mold-street

Aceasta activa de 22 de ani şi mai era responsabilă de efectuare a expertizei securităţii industriale a obiectelor industriale periculoase, instalaţiilor tehnice şi sistemelor tehnologice utilizate la obiectul industrial periculos, diagnosticării şi verificării tehnice a utilajelor, certificării produselor cu grad sporit de pericol, încercărilor de laborator precum şi asistenţei metodice acordate agenţilor economici.

Decizia adoptată este prezentată de Guvern ca pe un pas de conformare cu directivele europene şi o recunoaştere indirectă a faptului că în prezent calitatea produselor petroliere nu ar fi adecvată.

"Produsele petroliere importate şi comercializate trebuie să corespundă prevederilor actelor legislative şi normative şi tratatelor internaţionale la care Republica Moldova este parte. Controlul calităţii produselor petroliere şi respectării documentelor normative referitoare la acestea îl efectuează Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei.

Ministerul Economiei şi Infrastructurii, în calitate de organ central de specialitate al administraţiei publice elaborează politici publice şi acte normative privind procesul de monitorizare a calităţii produselor petroliere.

Similare
RECOMANDĂRI