Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pentru anul 2018
Sursa foto:indiatimes.com Vizualizari:

Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pentru anul 2018

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi modificări şi completări la Legea bugetului de stat pe anul 2018. Documentul prevede majorarea veniturilor bugetului public naţional cu 963,9 milioane de lei, a cheltuielilor – cu 1 312,5 milioane de lei, în timp ce deficitul bugetar va spori cu 348,6 milioane de lei.

La bugetul de stat, veniturile şi cheltuielile se majorează cu 303,5 milioane de lei şi respectiv cu 652,1 milioane de lei, creşterea deficitului revenindu-i totalmente bugetului de stat.

Cele mai mari creşteri de cheltuieli se referă la Programul de reparaţie a drumurilor publice naţionale, locale, comunale şi a străzilor – 800 milioane de lei, dezvoltarea Serviciului naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112 – 63,6 milioane de lei, reabilitarea reţelelor electrice – 61,2 milioane de lei, proiectul  de  achiziţie  a  locomotivelor  şi  de  restructurare a infrastructurii feroviare – 53,2 milioane de lei, majorarea normei financiare de alimentare a copiilor/ elevilor începând cu 1 septembrie 2018 – 51,2 milioane de lei.

De asemenea, vor fi alocate mijloace financiare suplimentare în sumă de peste 32 milioane  de lei pentru consolidarea capacităţilor Autorităţii Naţionale de Integritate, ale Serviciului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, ale Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, pentru acoperirea cheltuielilor Comisiei Electorale Centrale în legătură cu alegerile locale. Aceasta inclusiv în vederea definitivării procesului de realizare a condiţionalităţilor pentru primirea primei tranşe din asistenţa macrofinanciară din partea UE.

Cheltuielile pentru prestaţii sociale vor spori cu 16,7 milioane de lei, majorare cauzată de creşterea ajutoarelor băneşti şi achitarea indemnizaţiilor la încetarea raporturilor de muncă.

Proiectul de rectificare a bugetului urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare.

Similare