Granturi nerambursabile de până la 165 de mii de lei pentru femeile antreprenoare
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Granturi nerambursabile de până la 165 de mii de lei pentru femeile antreprenoare

154 de femei antreprenoare din Republica Moldova au depus proiecte investiţionale la cel de-al V-lea concurs de granturi mici desfăşurat în cadrul Programului „Femei în Afaceri”. Dosarele au fost recepţionate de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), în regim online, în perioada 11 martie – 11 aprilie 2020.

Potrivit Ministerului Economiei, câştigătoarele celui de-al V-lea concurs vor putea beneficia de un grant nerambursabil în valoare de până la 165 de mii de lei, acesta va fi oferit femeilor care gestionează o întreprindere de la 0 la 24 de luni. Suportul financiar poate fi utilizat pentru achiziţionarea de utilaje, echipamente şi servicii de dezvoltare.

„Vom motiva în continuare potenţialul feminin în domeniul antreprenorial şi managerial pentru ca fiecare idee de afaceri să fie materializată, iar odată cu asta să fie create şi menţinute locuri de muncă şi salarii”, menţionează ministrul Sergiu Railean.

Potrivit directorului general ODIMM, Iulia Costin, în perioada următoare, organizaţia pe care o conduce va lansa un nou concurs de granturi mici, pentru a oferi posibilitate tuturor antreprenoarelor care nu au reuşit în timp util să depună dosarele.

Până în prezent, prin intermediul Programului „Femei în Afaceri” au fost selectate şi finanţate 379 de afaceri ale femeilor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Suma granturilor aprobate este de circa 52 milioane lei, care vor atrage investiţii în economie de circa 90 milioane lei. Afacerile antreprenoarelor au creat şi menţinut peste 1500 locuri de muncă. 
Similare
RECOMANDĂRI