Granturi autorităţilor locale pentru realizarea proiectelor din partea USAID
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Granturi autorităţilor locale pentru realizarea proiectelor din partea USAID

Proiectul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) „Comunitatea Mea” a lansat Programul de granturi mici, la care sunt invitate să aplice asociaţiile obşteşti, neguvernamentale, organizaţiile media şi grupurile civice. Termenul limită de aplicare este data de 10 mai.

Potrivit Moldpres, granturile se oferă cu scopul de a implementa instrumente orientate spre creşterea transparenţei activităţii APL în comunităţi, dezvoltarea diferitelor platforme online şi offline de colaborare între autorităţi şi cetăţeni, în special cu grupurile marginalizate, implementarea acţiunilor ce susţin îmbunătăţirea reacţiei de răspuns a administraţiilor  la pandemia COVID-19.

Suma fiecărui grant nu va depăşi 11 mii de lei, iar perioada de implementare a grantului va constitui 3-7 luni.

„Comunitatea Mea” este programul principal al USAID în domeniul guvernării locale şi are scopul de a susţine autorităţile publice locale ca acestea să devină mai eficiente, transparente şi responsabile faţă de cetăţeni, precum şi de a oferi asistenţă tehnica şi instruiri angajaţilor primăriilor pentru a putea răspunde la necesităţile cetăţenilor. 

Asistenţa programului vizează în mod prioritar autorităţile publice locale de nivelul întâi, însă vor beneficia de suport şi grupurile civice, şi mediul de afaceri local, pe măsură ce abilităţile acestora de promovare a drepturilor se vor îmbunătăţi.

Similare
RECOMANDĂRI