Gas Natural Fenosa vinde activele din Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gas Natural Fenosa vinde activele din Republica Moldova

Grupul spaniol Gas Natural Fenosa a anunţat oficial că a decis "să efectueze procese competitive de vânzări pentru activitatea de distribuţie a energiei electrice din Republica Moldova", dar şi cea de producere de electricitate din Kenya. Experţii prognozează că tranzacţia ar putea avea loc nu mai devreme de lunile martie-aprilie 2018.

Potrivit mold-street.com, motivul invocat este dorinţa de revizuire şi optimizare a portofoliului de afaceri. Compania lucrează permanent la revizuirea şi optimizarea portofoliului său de afaceri, precum şi la analiza activităţilor sale şi a regiunilor non-strategice, se precizează într-un comunicat al Gas Natural Fenosa.

Grupul menţionează că intenţionează să vândă şi alte activităţi, de exemplu din Columbia şi Italia, după ce în august 2017 a semnat un acord de vânzare a unei participaţii minoritare de 20% dintr-o companie ce deţine active de distribuţie a gazelor naturale în Spania.

De notat că, în anul 2017, profitul net al grupului Gas Natural Fenosa a atins 1.360 milioane de euro, iar EBITDA s-a ridicat la 3.915 milioane de euro. Grupul nu a prezentat deocamdată datele privind rezultatele financiare generale înregistrate în 2017 în Republica Moldova, dar face o menţiune că profitul EBITDA (până la impozitare) s-a diminuat de 2,3 ori, comparativ cu anul 2016.
Similare
RECOMANDĂRI