Gas Natural Fenosa a solicitat reducerea tarifului energiei electrice pentru populaţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gas Natural Fenosa a solicitat reducerea tarifului energiei electrice pentru populaţie

Gas Natural Fenosa a cerut Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetica să reducă tarifele energiei electrice din 1 aprilie. Pentru consumatorii casnici, se propune o reducere de 5,5%.

La baza calculelor este preţul de procurare a energiei electrice stipulat în contractele pentru 2018, tariful pentru serviciile de transport în vigoare, costurile de bază aferente activităţii de distribuţie şi furnizare. La fel, volumul de energie distribuită şi furnizată, pierderile de energie în reţelele de distribuţie înregistrate în 2017, indicatorii macroeconomici conform prognozei actualizate de către autorităţi, se arată într-un comunicat de presă.

Preţurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorul de ultima opţiune şi furnizorul serviciului universal calculate pentru Î.C.S.”Gas Natural Fenosa Furnizare Energiei” S.R.L  pe toate nivelele de tensiune sunt mai mici comparativ cu cele în vigoare în prezent, inclusiv pentru consumatorii casnici acestea prevăd o reducere cu 5,5%.

Similare
RECOMANDĂRI