Fructele din R.Moldova au ajuns pe o nouă piaţă importantă din UE
Sursa foto:madein.md Vizualizari:

Fructele din R.Moldova au ajuns pe o nouă piaţă importantă din UE

Primul lot de probă, de caise şi cireşe, livrat de către două companii din satul Olăneşti, raionul Ştefan Vodă, a ajuns, în această săptămână, în Germania.

Fructele au fost importate de către o cooperativă, organizaţie specializată în achiziţia, procesarea, comercializarea fructelor şi legumelor proaspete, cu o cifră anuală de afaceri de peste 60 de milioane de euro, dintre care 20 de milioane de euro constituie comerţul cu prune şi cireşe, transmite Moldpres.

Potrivit lui Iurie Fală, directorul executiv al Asociaţiei „Moldova Fruct”, pentru ca exportul să fie posibil, a fost nevoie de mai mult timp, astfel încât pe parcursul unui an s-au dus tratative cu cooperativa din Germania.

Două companii autohtone şi-au propus să producă fructe de calitate, pentru că aspectul comercial al acestora contează foarte mult şi să respecte tehnologia de producţie. „Ca urmare, pe 15 iulie, cireşele şi caisele moldoveneşti au ajuns în reţelele de comercializare din Germania. Administraţia cooperativei ne-a spus că fructele noastre sunt foarte bune. A fost expediat un tir cu şase tone de cireşe şi 2,5 tone de caise”, susţine directorul executiv al Asociaţiei „Moldova Fruct".

Această experienţă este rezultatul unui program de diversificare a pieţelor pentru companiile autohtone întreprinsă de APEF „Moldova Fruct” cu suportul Proiectului Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID)/Agricultura Performantă în Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI