Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Frank-Walter Steinmeier, la forumul economic moldo-german: Germania este gata să investească mai mult în Republica Moldova

Germania este gata să investească mai mult în Republica Moldova. E declaraţia făcută de preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul forumului economic moldo-german care se desfăşoară în aceste momente la Palatul Republicii din Chişinău. Evenimentul a adunat peste 80 de companii din Republica Moldova şi Germania.

Forumul de afaceri "Republica Moldova – Germania"  este organizat în contextul vizitei oficiale în Republica Moldova a Preşedintelui Republicii Federale Germane. Evenimentul a adunat zeci de oameni de afaceri din ambele state. Din Germania au venit reprezentanţi a 6 mari companii comerciale şi industriale care produc automobile şi tehnologii IT.

Evenimentul a fost deschis de preşedinţii Republici Moldova şi Germaniei - Maia Sandu şi Frank-Walter Steinmeier. În cuvântul de salut, preşedintele Germaniei a declarat că ţara lui este gata să investească şi mai mult în Republica Moldova, iar evenimentul de astăzi este o  platformă interactivă pentru stabilirea relaţiilor noi de colaborare şi parteneriate durabile între cele două state.

În prezent, în Republica Moldova sunt peste 400 de companii cu capital german, cu o investiţie totală de 700 mil. lei. Acestea oferă peste 9 mii de locuri de muncă. Germania se clasează pe locul 6 în topul ţărilor, care investesc în Republica Moldova. Deocamdată atât de aici, de la Forumul de afaceri "Republica Moldova – Germania".
Similare
RECOMANDĂRI