FOTO. Fructe din R. Moldova, pe piaţa românească. Un grup de producători participă, la Bucureşti, la un forum specializat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Fructe din R. Moldova, pe piaţa românească. Un grup de producători participă, la Bucureşti, la un forum specializat

Un grup de producători de fructe din Republica Moldova, membri ai Asociaţiei Moldova Fruct, participă astăzi la Forumul RO Fruit and Vegetables Show, organizat la Bucureşti, pentru a afla ultimele noutăţi şi tendinţe în sectorul fructelor din România.

Participarea antreprenorilor din Republica Moldova este susţinută de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova, în contextul eforturilor din ultimii patru ani de a asista producătorii să devină competitivi pe noi pieţe de desfacere.


 
Forumul RO Fruit and Vegetables Show a reunit actori importanţi din industria fructelor şi legumelor cum sunt reţelele comerciale şi  HoReCa, producători, importatori, distribuitori şi furnizori de soluţii şi servicii. Astfel, producătorii moldoveni participă la o conferinţă în cadrul căreia vor fi prezentate cele mai actuale tendinţe de pe piaţa românească, dar şi vor discuta şi negocia cu potenţiali parteneri români în cadrul unor întâlniri individuale B2B.
 
Potrivit lui Adrian Cojocaru, director departament marketing în cadrul Moldova Fruct, de câţiva ani România este pe locul 2 în topul pieţelor de export pentru fructele din R. Moldova.

„Relaţiile comerciale sunt în ascensiune, iar mesajul cu care am venit la acest eveniment este că suntem extrem de interesaţi de a menţine acest trend. Piaţa României este una foarte dinamică, consumatorii devin tot mai educaţi şi mai conştienţi, iar producătorii din R. Moldova trebuie să facă faţă schimbărilor”, spune Adrian Cojocaru. 


 
Actualmente, Republica Moldova este unul dintre cei mai mari exportatori de fructe pe piaţa românească. Până la 1 noiembrie 2019, România a importat peste 13 mii tone de struguri, 12 mii tone de prune şi 3 mii tone de mere din Moldova, fiind în creştere comparativ cu anii precedenţi.
 
Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct întruneşte peste 180 de membri. Este cea mai reprezentativă asociaţie, care îşi orientează activitatea spre dezvoltarea sectorului horticol din Republica Moldova şi promovarea intereselor membrilor săi.
 
Similare
RECOMANDĂRI