Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Forumul de afaceri R. Moldova - Ungaria. Unii oameni de afaceri maghiari spun că sunt gata să aducă investiţii

Republica Moldova devine tot mai atractivă pentru investitorii străini şi un mediu prielnic pentru dezvoltarea unor afaceri de succes. De acest lucru s-au convins participanţii la Forumul de Afaceri bilateral "Republica Moldova-Ungaria", desfăşurat cu ocazia vizitei oficiale, la Chişinău, a prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban. Datele arată că, în 2019, valoarea bunurilor exportate de Republica Moldova în Ungaria a depăşit 119 milioane de de dolari, în uşoară creştere faţă de anul precedent.

Ungaria a fost reprezentată la forum de o delagaţie compusă din oficiali de rang înalt, reprezentanţi ai unor instituţii de stat şi directorii ai unor companii maghiare din agricultură, inginerie şi construcţii, servicii financiare şi de consultanţă sau turism.
 
Chiar dacă au venit pentru prima dată în Republica Moldova, unii oameni de afaceri maghiari spun că sunt gata să investească aici.
 
Reprezentanţii companiilor maghiare, care activează în Republica Moldova de mai bine de 20 de ani, au adus argumente în favoarea plasării investiţiilor străine aici.
 
Evenimentul a fost organizat de Agenţia de Investiţii, care are rolul să conecteze investitorii străini la mediul de afaceri din Republica Moldova şi să ofere instrumente antreprenorilor autohtoni pentru creşterea exporturilor.
 
După volumul schimburilor comerciale, Ungaria se situează pe locul 14 între partenerii comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 1,39% din comerţul exterior. Acum, în Republica Moldova, activează 47 de întreprinderi cu capital maghiar, iar Ungaria ocupă locul 22 după volumul capitalului investit în spaţiul basarabean.
Similare
RECOMANDĂRI