Forum investiţional la Chişinău: Va fi prezentată harta investiţională a oraşului
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Forum investiţional la Chişinău: Va fi prezentată harta investiţională a oraşului

În data de 14-15 octombrie, la Chişinău va avea loc un forum investiţional, organizat în premieră de municipalitate. În cadrul evenimentului, va fi prezentată strategia de dezvoltare a Chişinăului 2030 şi harta investitională a municipiului, a anunţat Olga Ursu, viceprimar al municipiului Chişinău, la şedinţa operativă a serviciilor municipale.

Potrivit IPN, Olga Ursu a precizat că pe harta investiţională urmează a fi amplasate mai mult de 50 de obiective investiţionale imobiliare, funciare, de infrastructură, sociale, educaţionale, de agrement, dar şi mai multe oportunităţi de parteneriate publice-private, cum ar fi taxarea electronică, dezvoltarea reţelei de parcări, eficientizarea traficului, managementul deşeurilor, eficienţa energetică. Cu experţii se lucrează asupa elaborării hărţii investiţionale, au fost elaborate deja 14 profiluri investiţionale, care descriu şi care sunt oportunităţile de investiţie, a adăugat viceprimarul.

Forumul va reuni peste 350 de participanţi, atât online, cât şi cu prezenţă fizică, dintre care peste 100 din mediul academic şi sectorul asociativ.

Similare
RECOMANDĂRI