Fondul pentru Eficienţă Energetică iniţiază proiecte inovative cu partenerii de dezvoltare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fondul pentru Eficienţă Energetică iniţiază proiecte inovative cu partenerii de dezvoltare

Un memorandum de înţelegere cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, care va oferi cadrul necesar de colaborare în domeniul eficienţei energetice, a fost semnat la şedinţa Consiliului de Administrare al Fondului pentru Eficienţă Energetică. Totodată, a fost aprobat conceptul de proiect, în consorţiu cu PNUD, privind dezvoltarea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice în Republica Moldova – o premieră pentru ţara noastră.

Acest proiect are drept scop promovarea utilizării maşinilor electrice pe teritoriul Republicii Moldova, reducerea emisiilor de CO₂, precum şi îmbunătăţirea calităţii aerului. Reprezentanţii Fondului pentru Eficienţă Energetică şi cei ai PNUD vor forma un grup mixt de lucru, care va purcede la efectuarea unui studiu de fezabilitate şi elaborarea caietului de sarcini pentru echipamentul de încărcare.

În cadrul şedinţei, au fost aprobate spre finanţare lucrări pentru măsurile în domeniul eficienţei energetice şi valorificării surselor de energie regenerabilă la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii Nr.1 şi Gimnaziul din satul Işnovăţ, raionul Criuleni. De asemenea, a fost examinat şi aprobat un proiect-pilot privind implementarea sistemului de iluminat public în raionul Făleşti.

Fondul pentru Eficienţă Energetică a fost creat, prin Hotărâre de Guvern, în anul 2012 şi are menirea de a finanţa proiecte în domeniul eficienţei energetice şi a energiei regenerabile. Până în prezent, au fost implementate peste 270 de proiecte, în valoare totală de 600 de milioane de lei.
Similare
RECOMANDĂRI