Fondul Monetar Internaţional a aprobat o nouă tranşă de finanţare pentru Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fondul Monetar Internaţional a aprobat o nouă tranşă de finanţare pentru Republica Moldova

Republica Moldova va primi cea de-a treia tranşă de aproape 34 milioane de dolari din partea Fondului Monetar Internaţional. Decizia a fost aprobată, în această seară, de Consiliul de Directori Executivi ai FMI.

22,5 milioane de dolari se află deja în conturile Băncii Naţionale a Moldovei. Încă 11,25 milioane de dolari vor ajunge în Republica Moldova săptămâna viitoare.

Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că alocarea unei noi tranşe din asistenţa FMI este o recunoaştere a eforturilor Guvernului în realizarea angajamentelor asumate în Acordul cu FMI şi a reformelor convenite. Premierul a mulţumit experţilor FMI pentru buna colaborare pe care o au cu autorităţile Republicii Moldova, reiterând determinarea Guvernului de a duce la bun sfârşit reformele începute, rezultatele cărora vor fi resimţite în mod direct de către cetăţeni.

La 7 noiembrie 2016, Consiliul de Directori Executivi al FMI a aprobat un acord pe trei ani cu Republica Moldova, finanţat prin două instrumente de creditare – Mecanismul de finanţare extinsă (EFF) şi Mecanismul extins de creditare (ECF), care are ca scop susţinerea programului de reforme economice şi financiare ale statului. Astfel, Republica Moldova a obţinut acces la o sumă totală de 129,4 milioane de drepturi speciale de tragere sau circa 178,7 milioane de dolari SUA.

Similare
RECOMANDĂRI