Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FMI: Economia mondială a intrat în recesiune. Kristalina Georgieva: Estimăm o revenire în 2021

Economia globală a intrat în recesiune. Declaraţia a fost făcută de directorul FMI, Kristalina Georgieva. Pentagonul crede că pandemia va dura câteva luni pe teritoriul SUA. Între timp, preşedintele Trump le-a cerut unor mari producători auto să se reprofileze urgent pentru a susţine sistemul sanitar.

Trebuie întărite sistemele sanitare peste tot în lume şi trebuie respectată izolarea. Impactul economic al pandemiei va fi grav, dar cu cît este oprit virusul mai repede, cu atît relansarea va fi mai rapidă, a declarat directorul general al FMI.

"Am reevaluat perspectivele creşterii pentru 2020 şi 2021. Este clar că am intrat în recesiune, la fel de dură sau mai dură decât în 2009. Estimăm o revenire în 2021”, a spus Kristalina Georgieva, directorul general al FMI.

Pandemia de coronavirus a constrâns ţări din întrega lume să limiteze activităţile economice, să suspende linii aeriene, să închidă magazine şi să izoleze oameni.

Peste 80 de ţări au trimis la FMI solicitări pentru fonduri de urgenţă, căarezultat al pandemiei. Şi suntem abia la începutul bătăliei, după cum declara directorul OMS.

Preşedintele Trump le-a cerut unor giganţi auto , în baza unei legi speciale , să treacă la producţia de ventilatoare pentru respiraţie asistată.

Unele vor ajunge în spitalele americane , altele în Marea Britanie.

Pentagonul se pregăteşte pentru o pandemie de câteva luni pe teritoriul american.

Similare
RECOMANDĂRI