Fitch a crescut ratingul pentru finanţări pe termen lung pentru Banca Transilvania, unul dintre acţionarii majoritari ai Victoriabank
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Fitch a crescut ratingul pentru finanţări pe termen lung pentru Banca Transilvania, unul dintre acţionarii majoritari ai Victoriabank

Agenţia de Evaluare Financiară Fitch Ratings a revizuit în creştere ratingul IDR (Long-term Issuer Default Rating) pentru finanţări pe termen lung al Băncii Transilvania, de la BB la BB+ cu perspectivă stabilă, precum şi nivelul ratingurilor de viabilitate, de la bb la bb+. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Transilvania deţin 72 la sută din capitalul social al Victoriabank, a treia ca mărime bancă din Republica Moldova.

Potrivit Moldpres, Banca Transilvania (BT) este a doua cea mai mare instituţie de credit din piaţa României în funcţie de active. BT a înregistrat în primele trei luni ale acestui an un profit net de 366 milioane lei (78 milioane euro), în creştere cu 48% faţă de aceeaşi perioadă din 2017. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali puternici, cum sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, IFC, care este Divizie a Băncii Mondiale, dar şi de fonduri de investiţii. Banca Transilvania are peste 28 000 de acţionari români persoane fizice şi aproape 55% capital românesc.

BT a devenit în acest an acţionar la Victoriabank, iar în aprilie şi-a mărit participaţia cu 5.42 la sută şi împreună cu BERD deţin 72 la sută din capitalul băncii de la Chişinău. BERD şi BT au cumpărat încă 1 356 058 acţiuni în cadrul unei licitaţii deschise la Bursa de Valori a Moldovei, la preţ de 78,21 lei pentru o acţiune cu valoarea nominală de 10 lei. Banca Transilvania şi BERD, ca parteneri strategici, doresc să continue creşterea Victoriabank şi să contribuie la consolidarea mediului bancar din Republica Moldova.  

Similare
RECOMANDĂRI