Fiscul va monitoriza corectitudinea formării preţurilor la produsele social importante
Sursa foto:unimedia.info Vizualizari:

Fiscul va monitoriza corectitudinea formării preţurilor la produsele social importante

Serviciul Fiscal de Stat, ca urmare a sesizărilor recepţionate de la cetăţeni cu privire la majorarea ilegală a preţurilor, comunică că în continuare va asigura monitorizarea corectitudinii formării acestora la produsele social importante, scrie bizlaw.md

În acest context, agenţii economici sunt atenţionaţi despre obligaţia respectării prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 774 din 20.06.2016 cu privire la preţurile de comercializare a produselor social importante.

Totodată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 845 din 03 ianuarie 1992 cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi - Veniturile ilicite obţinute de agenţii economici prin exagerarea costului producţiei, preţului de vânzare al mărfii, al bunurilor, rentabilităţii, adaosului comercial, volumului de lucrări efectuate în construcţii şi tarifelor la serviciile prestate, nerespectându-se actele normative care reglementează formarea şi aplicarea preţurilor, precum şi amenzile aplicate în cuantum echivalent acestor venituri se percep la bugetul de stat.

Serviciul Fiscal de Stat aminteşte contribuabililorcă face parte din grupul de lucru responsabil de analiza şi monitorizarea preţurilor.

Similare
RECOMANDĂRI