Fiscul raportează o creştere cu 14,9 % a veniturilor la bugetul de stat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fiscul raportează o creştere cu 14,9 % a veniturilor la bugetul de stat

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public naţional (BPN) în cele zece luni ale anului 2018 au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2017, cu 14,9 %!

Astfel, în perioada de referinţă au fost înregistrate încasări în sumă de 30,4 miliarde lei. În raport cu perioada similară a anului precedent, s-a înregistrat o creştere de 4 miliarde lei.

Respectiv, la cele patru componente ale Bugetului public naţional, au fost înregistrate următoarele rezultate:

La Bugetul de stat, pe parcursul celor 10 luni ale anului curent au fost încasate 13,6 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,9 miliarde lei mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017, sau o creştere de 16,7 %.

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări de 3,2 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 0,4 miliarde lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau cu 12,8%.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menţionată, au fost încasate 10,4 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,2 miliarde lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creştere de 13,5%.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală s-au acumulat circa 3,3  miliarde lei, cifră ce constituie cu 0,4 miliarde lei mai mult în comparaţie cu 10 luni ale anului trecut (+ 15,5%). 

Similare
RECOMANDĂRI