Expert: Majorările la buget din taxe şi impozite, o cifră neaşteptată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Expert: Majorările la buget din taxe şi impozite, o cifră neaşteptată

Majorările la buget din taxe şi impozite constituie o cifră neaşteptată, iar parametrii financiari în Republica Moldova arată bine după o perioadă nesigură. Este opinia experţilor în economie, invitaţi la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Mai multe aspecte au favorizat creşterea veniturilor în bugetul de stat, susţine Roman Chircă, directorul Institutului Economiei de Piaţă.

„Revenirea economiei după doi ani de stagnare, creşterea remitenţelor, leul moldovenesc s-a întârit faţă de principalele valute. Sunt factorii care au dus la creşterea agregată a cererii care în final s-a produs prin consum”, spune Chircă.

Directorul de programe din cadrul Centrului Analitic Independent Expert-Grup, Dumitru Budeanschi, spune că majorările la buget din taxe şi impozite constituie peste două miliarde de lei, ceea ce este o cifră neaşteptată.

„La o creştere economică de 2,8%, o astfel de majorare a veniturilor este o surpriză cred şi pentru autorităţi. Creşterea economică nu ar fi sugerat o aşa bună creştere şi a veniturilor la buget, este o chestiune îmbucurătoare”, a menţionat Budeanschi.

Guvernul de la Chişinău a aprobat rectificări la bugetul pentru anul 2017.
Similare