Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Eurodeputaţii au evaluat impactul fondurilor europene alocate Republicii Moldova

Fondurile Uniunii Europene duc la îmbunătăţirea vieţii oamenilor din Republica Moldova. Este concluzia delegaţiei Parlamentului European, după ce a vizitat mai multe proiecte finanţate din bani comunitari. Elevi şi profesori care învaţă şi predau în condiţii europene sau pacienţi trataţi în centre medicale renovate, cu toţii au o viaţă mai bună datorită sprijinului financiar venit de la Bruxelles.

Delegaţia Parlamentului European, condusă de eurodeputatul Siegfried Mureşean, a venit să evalueze impactul fondurilor europene alocate Republicii Moldova. Oficialii de la Bruxelles au vizitat centrul medical din Varniţa, renovat cu peste 180 de mii de euro. Dar şi şcoala din Cărpineni. Mulţumită sprijinului financiar acordat de UE, instituţia de învăţământ a fost trecută la sistemul de încălzire pe biomasă.
 
SIGFRIED MUREŞAN, europarlamentar: "183 de copii şi 24 de cadre didactice învaţă şi lucrează acum în condiţii complet diferite. În trecut, încălzirea se făcea prin sobe cu lemn sau cărbune, astfel încât în clase era frig şi fum. Acum, datorită investiţiei europene, s-a trecut la un sistem nou, modern, pe biomasă."
 
Printre proiectele finanţate de Uniunea Europeană se regăseşte şi reconstrucţia conacului Manuc Bei, pentru care comunitatea statelor europene a alocat 2,4 milioane de euro. 4,4 milioane de euro au fost alocate de UE şi Inspectoratul General al Poliţiei pentru modernizare.
 
SIGFRIED MUREŞAN, europarlamentar: "Concluzia noastră este că banii investiţi în Republica Moldova pot duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor. Am văzut că cetăţenii care beneficiază de pe urma acestor proiecte recunosc contribuţia pozitivă a UE."
 
Delegaţia Parlamentului European a făcut o vizită în Republica Moldova în perioada 2-6 aprilie, pentru a evalua nivelul de implementare a Acordului de Asociere şi a monitoriza eficienţa utilizării sprijinului financiar acordat de UE.
Similare
RECOMANDĂRI